bakfietsvakantie
Bakfietsvakantie,  Blogs,  Kijkje in mijn gedachten

Wat zeg je? Bakfietsvakantie?

Negentig dagen. Complete vrijheid. Geen planning. Met z’n viertjes. De wind in onze haren. De zon op ons gezicht. Zoevend op de elektrische bakfiets… Een droom, een avontuur!

 

Maak ik een grap? Nee. 31 mei vertrekken wij met onze twee kleine kinderen op bakfietsvakantie. In drie maanden fietsen we van Amsterdam naar Montpellier, 1.500 kilometer. Elke dag een verrassing. Onderweg vrienden ontmoeten. En klimaatbewust reizen.

Lees meer over onze motivatie om duurzamer te reizen

 

Bakfietsvakantie.nl

Tijdens onze bakfietsvakantie schrijf ik van mei tot september 2018 over onze avonturen. Ik geef je inkijk in onze voorbereiding en je krijgt de beste inpak en MacGyver tips voor je kampeeruitrusting. Ik deel onze ervaringen met de Urban Arrow elektrische bakfietsen. Ik schrijf over de hoogtepunten en ik schuw ook zeker onze mislukkingen niet. Je krijgt het eerlijke verhaal.

 

Spring achter op mijn fiets en lees mee met onze belevenissen

 

 1.500 kilometer op de bakfiets: wij gaan het doen!

Met de kampeerspullen op twee elektrische bakfietsen 1.500 kilometer toeren door Frankrijk. Als kampeer groentjes én zonder fietsvakantie-ervaring. In een elektrische bakfiets is er gelukkig ruimte voor spullen en de elektrische ondersteuning zorgt er voor dat je nét een wat grotere actieradius krijgt. Onderweg logeren we op campings, gîtes, chambres d’hotes en bij vrienden of familie.

 

 

Wie zitten er eigenlijk op de bakfiets?

 

Pluk de dag! Wij fietsen onszelf niet gek

We hebben de tijd, dus we verwachten gemiddeld 50 kilometer per dag te fietsen. Dat past hopelijk ook binnen het accu bereik en we zijn tenslotte ook geen echte fietsfreaks. 3 dagen per week fietsen, 4 dagen niet. Op mooie plekken of als we even geen zin hebben om te fietsen blijven we wat langer hangen. Het lijkt ons een relaxte manier van reizen en daarnaast is het klimaatvriendelijke aspect ook een fijn idee. Het voordeel van dicht bij huis blijven is dat we onderweg veel afspreken met vakantievierende vrienden.

Lees ook over de vijf grootste uitdagingen van het reizen met een elektrische bakfiets

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *