bakfietsvakantie
Bakfiets: Praktisch,  Blogs

Urban Arrow Shorty: onze eerste ervaringen

De Urban Arrow Shorty, niet de meest voor de hand liggende keuze voor een gezin. Wél als je veel spullen mee moet nemen. Maar ook zonder onze bakfietsvakantie ben ik echt direct verkocht voor deze snelle fiets.

 

Voordelen van de Urban Arrow Shorty

De Shorty is net als de Family elektrisch. Dus snelheid maken kan je wel. De naam zegt het al: hij is korter dan de bakfiets. De Shorty heeft namelijk een hoge diepe bak in plaats van langwerpig. Doordat de fiets korter is, is hij zeer wendbaar. Je hoeft niet drie keer te “steken” in een steeg, maar je draait in één keer om. Deze elektrische fiets is ook wat minder zwaar. Hij fiets veel meer als een normale fiets.

 

Voor wie is de Shorty een goed idee?

De Shorty is een duurzaam alternatief voor scooterrijders die vaak veel spullen mee nemen. Je fiets super makkelijk de hele stad door en bent sneller dan op een gewone fiets. Hondenbezitters nemen makkelijk hun harige vriend mee in de bak. Als “boodschappen-auto” is het echt ideaal in de stad. Je parkeert hem makkelijker dan de Family en de weekboodschappen pas er echt in. Ook als je vaak veel spullen mee moet nemen voor je bedrijfje of je sport is het een oplossing.

 

Minpunten van de Urban Arrow Shorty

Voor een gezin is de grote tekortkoming natuurlijk dat er geen kleine kinderen mee kunnen. Althans, niet in de bak. Natuurlijk kun je een kind achterop zetten. En je gooit al je spullen (boodschappen, logeerbedjes, strandstoelen) makkelijk voor in de bak. Een ander minpunt is dat de bak niet goed afgesloten kan worden. Urban Arrow heeft daarom de optie toegevoegd om voor een PPE bak (net bij de Family) te kiezen die met een slot af te sluiten is. Als je bak vrij vol zit en je gaat met meer dan 33 kilometer per uur de heuvel af, dan gaat het stuur iets zwabberen.

 

Conclusie

De Urban Arrow Shorty is voor mij een aangename verrassing. Ik had niet verwacht er zo fijn op te rijden. Ik merk dat ik de fiets graag pak voor ritjes zonder kinderen in de stad. Ik voel me inderdaad alsof ik op een scooter rijd, maar dan net iets minder snel en net iets meer milieubewust.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *