bakfietsvakantie
Blogs,  Kijkje in mijn gedachten

Slapeloze Nachten

Soms word ik ’s nachts wakker om te plassen. Dan loop ik vijf meter naar de wc en kruip ik weer snel mijn warme bed in. Straks weet ik drie maanden lang niet waar ik slaap en hoe ver (en koud en vies) het toiletgebouwtje lopen is. Ik wil natuurlijk niet klagen met zo’n coole reis in het vooruitzicht, maar kleine zorgen zijn er wel.

 

Zo maak ik me natuurlijk zorgen over de hoeveelheid bagage. Past het allemaal wel? Al die spullen voor een baby. En hoe kom ik zelf weg met slechts een klein tasje waarin zowel sportkleding als een leuke outfit en make up past? Als ik me in Nederland het zweet in fiets, realiseer ik me dat het straks plus 30 graden kan zijn. Lekker warm op de fiets. Voor mij, maar ook voor de kleintjes. Of krijgen we het juist koud als we volledig doorweekt raken en de temperaturen in juni achterblijven? En de was, ik hoop toch op een wasmachine op zijn tijd. Mijn conditie, mijn spieren, ze mogen me niet in de steek laten. Kamperen, voor het laatst gedaan in mijn studententijd, hoe gaat dat met z’n vieren? Koken op 1 pitje. Gelukkig improviseer ik op culinair gebied prima, maar dan moet het gasflesje het wel even volhouden.

 

Nog 24 dagen voor ons vertrek. Ik kan niet wachten om op de fiets te stappen. Maar als ik naar de zorgen kijk, kan ik me ook al weer verheugen op enige vorm van luxe als we weer terug zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *