bakfietsvakantie
Blogs,  De voorbereiding,  Praktische info,  Route

Route plannen van de bakfietsvakantie

Lekker wegfietsen thuis en het avontuur tegemoet. Go with the flow. Niets plannen. Wat een heerlijk en ook romantisch idee. In zekere zin is dat precies wat wij gaan doen, maar dat doen we dus niet met de route. Google maps is doorgaans mijn grote vriend, maar met twee elektrische bakfietsen van (met bagage en personen) 170 kilo per stuk wil je niet ineens een berg tegenkomen. Een korte cursus routeplanning is dus geen gek idee.

 

Hoe plan je dan je fietsroute?

Gelukkig hebben wij een oom en tante met veel fietsroutes. Zij voorzien ons van boekjes met fietsroutes en tips over het plannen van de route. Op aanraden van oom Hans maken wij gebruik van “Ride with GPS”. Met dit GPS programma kan je exact je route plannen, de stijgingspercentages en het aantal kilometers zien. Ook kan je offline gebruik maken van je kaarten. We zijn gewaarschuwd dat het best een puzzel is en dat blijkt waar. Voor een route van 100 kilometer ben je makkelijk een uur aan het klussen in het programma. Met een verwachte 1.600 kilometer moeten we dus een beetje op gaan schieten met die routes. Nog maar vijf dagen te gaan.

 

Plannen tot in detail?

Ondanks dat we onze concept route straks volledig uitgestippeld hebben hoeven we dit natuurlijk niet precies zo uit te voeren. Het is een fijn idee dat we er in principe niet veel over na hoeven te denken. Maar als we iets anders in ons hoofd krijgen zoeken we ergens een 4G signaal en leggen de route gewoon een beetje om. Het moet toch een avontuur blijven.

3 Comments

 • Nienke

  Ha Els! Wat een leuk verhaal heb je geschreven. En goede tip dat ride with GPS. Dank aan oom Hans ;-). Gaan de eerste kilometers lekker? Veel plezier!! Xx Nien

 • Marian Stellingwerf

  Hi daar!
  Wat leuk dat jullie met 2 bakfietsen en 2 jonge kinderen op pad zijn! Ik las over jullie avontuur in het Parool en word daar heel blij van! Zelf hebben wij vorig jaar 5.000 km gefietst met onze kids van toen 1 en 4 met de Urban Arrow en een Tour e-bike met aanhanger. We zijn vanuit huis naar Rome gefietst en daar met de boot over naar Barcelona en weer naar huis. Was een hele intense en fantastische ervaring! We zullen ongetwijfeld veel dezelfde ervaringen hebben. Ik heb het niet in de vorm van een echt blog weergegeven, maar meer een persoonlijk reisdagboek. Als je interesse hebt: https://www.polarsteps.com/MarianStellingwerf/107786-muiden-rome-barcelona-muiden

  Het is me niet geheel duidelijk of jullie nog bezig zijn nu, maar hoop dat jullie genieten van deze periode (met alles er op en er aan ;-). Het is niet zozeer een aaneenschakeling van hoogte- en dieptepunten maar écht een manier van leven en reizen: mooi!

  • Elsbeth

   WoW Marian, 5.000 km! Dat is echt veel. Ben heel benieuwd naar jullie avonturen, ga zeker je reisverslag lezen. En als ik vragen heb, mail ik je, leuk! Wij zijn nu nog aan het fietsen (of eigenlijk op dit moment vooral niet aan het fietsen, maar genieten in Zuid-Frankrijk).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *