bakfietsvakantie

Over ons

Hoe kom je nou op het idee van een bakfietsvakantie?

Lange vluchten, dreinende kinderen, jetlags, tropische ziektes en een berg CO2 uitstoot. Voor de kinderen hoef je het niet te doen. En als je toch drie maanden sabbatical hebt kan je het ook anders aanpakken. Wij stappen daarom op de bakfiets. Wie bedenkt er nou zoiets?

 

Maak kennis met de bakfietsers

Wij zijn Elsbeth, Oscar, Lucy en Beau en wonen in het centrum van Amsterdam. “Out of the box” past bij ons en zo komen we soms tot verrassende ideeën, zoals een bakfietsvakantie. Ook denken we bewust na over work life balance, zijn we fan van deelconcepten en hebben een zekere mate van klimaatbewustzijn. We zijn sportief en hoewel we midden in de stad wonen fietsen we ook graag naar ons strandhuisje op het IJmuider Strand.

 

 

Elsbeth

Ik ben 36 jaar. Als ik niet op bakfietsvakantie ben, houd ik me bezig met productontwikkeling, marketing en projectmanagement. Ik spreek graag af met vrienden en houd van koken, lezen en sporten (hockey, hardlopen, wielrennen). Mijn creativiteit zet ik op verschillende manieren in. Ik verzin overal wel een oplossing voor. Zo naai ik zelf een zonnescherm voor op de Urban Arrow of een lakenzak voor een peuter. Nieuwe dingen doen geven mij energie, zo stap ik nu niet alleen op de bakfiets, maar ook in de wereld van het bloggen.

Hoe ik om ga met de batterij van de fiets? Ik start het liefst lekker zwaar, op eigen kracht, en als de batterij goed vol blijft gaat de turbo er op. Dat zegt wel wat over mijn karakter natuurlijk.

 

Oscar

Oscar is 46 jaar.  Zijn professionele carrière ligt in de commerciële kant van de farmaceutische industrie. Soms kan hij lekker thuis een krantje lezen, maar hij gaat ook graag de deur uit voor een feestje of om te sporten (wielrennen en schaatsen). Hij is mijn vriend en de vader van mijn kinderen omdat hij net zo veel praat als ik en veel humor heeft. En altijd een goed humeur. Hij is sociaal, sportief en lekker nuchter. En verder heeft hij natuurlijk ook wat minder hebbelijke eigenschappen, maar die kom je vast wel eens tegen op een blog over irritaties. Als hij een klus aanpakt doet hij dat altijd goed voorbereid, zoals het installeren van nieuwe zonnepanelen bij het strandhuis.

Oscar is een rasoptimist en zo fiets hij ook met de elektrische bakfiets. Bij kan zo met volle bak ondersteuning starten en ziet wel hoe lang de batterij het vol houdt. Het komt toch altijd wel goed.

 

Onze passagiers in de bak

Lucy en Beau zitten samen in de bak. Zingen, kletsen, liedjes zingen. Net als op de achterbank van de auto maken zij heus wel eens ruzie of hebben even geen zin meer. Maar onderweg is veel te zien. We maken geen lange fietsdagen en we stoppen waar we willen. Hoe zij het ervaren lees je ook!

 

 

 

Lucy

Lucy is onze dochter van drie. Ze is meestal een zonnetje en kletst de oren van je hoofd (dat heeft ze niet va een vreemde). Na onze bakfietsvakantie gaat ze naar de basisschool. Haar eerste reactie op een lang stuk bakfietsen was: “Waarom moet ik zo lang in de bakfiets zitten?”. Wij hebben haar natuurlijk direct overtuigd van alle voordelen en we hopen dat ze deze nog lang kan omarmen. Hoe lang ze dat kan ga je lezen.

 

Beau

Beau is bij vertrek 10 maanden. Een tevreden mannetje die alleen een keel op zet uit frustratie of bij honger. Hij ligt vaak heerlijk te tukken in de bakfiets en heeft nog weinig reden tot protest. Zijn kampeerervaringen zullen vast wisselend zijn, want op deze leeftijd door het dorre gras tijgeren is geen pretje. Ook slapen in zijn mini tentje zal wel even wennen zijn.