bakfietsvakantie
Blogs,  De voorbereiding,  Praktische info

Het reisbudget van de bakfietsvakantie

Vrienden van vrienden spendeerden 40.000 euro aan hun sabbatical in Australië. Ik had ooit zelf ook een budgetbereking gemaakt hiervoor en kwam een stuk lager uit gelukkig, maar dat het kostbaar is weet iedereen. Nu is de aanschaf van een bakfiets ook niet echt iets wat een gemiddelde Nederlander in een impuls doet. Zonder accessoires ben je voor een elektrische bakfiets ook 4.000 euro lichter. Bij ons duurde het zelfs een half jaar om alle voors en tegens af te wegen en de specificaties te vergelijken.

 

Je houdt er nog wat aan over

Een groot verschil in de aanschaf van een bakfiets met het kopen van een vliegticket is natuurlijk dat die fiets een nogal blijvend item is. Hetzelfde geldt voor de aanschaf van nieuwe (of tweedehands) kampeerspullen. Zo wordt de rekensom in het voordeel van de bakfietsvakantie al snel positief. Er zijn op dit moment een heel aantal leuke deelinitiatieven of leaseplannen voor het delen of leasen van een bakfiets. Cargoroo is bijvoorbeeld hele mooie dingen aan het ondernemen.

 

Overnachten

Dan de overnachtingen: De meest simpele kampeerbus in Australië (dan heb ik het echt niet over een luxe camper) kost al snel 130 euro per nacht. Dan rijd je nog geen kilometer en heb je ook nog geen staplek (mét stroom). Op de Franse camping liggen deze tarieven een stuk lager. Wij denken eigenlijk rond de 30 euro wel klaar te zijn. Dus we kunnen ons wel een luxe uitspatting veroorloven zo nu en dan.

 

Onderaan de streep

Het eten en overige activiteiten laat ik dan voor het gemak even buiten beschouwing. Die optelsom is snel gemaakt. Nu is de financiële rekensom uiteraard niet doorslaggevend in de keuze voor een bestemming van je reis. Uiteindelijk kies je wat op alle vlakken het best bij je past. Maar het is toch best lekker als het sommetje een keer mee valt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *