bakfietsvakantie
Blogs,  De voorbereiding,  Kijkje in mijn gedachten

De vijf grootste uitdagingen van onze bakfietsvakantie

Dat er veel uitdagingen zijn bij een vakantie zoals wij die in gedachte hebben ligt voor de hand. Ik kan er enkele weken voor de reis eerlijk gezegd wel vijftíg bedenken. Laat ik mij voor dit korte blog beperken tot de vijf grootste hobbels:

 

1.Pluk de dag zou het motto moeten zijn. Helaas springen ook wij niet zo maar op de fiets en volgen niet gewoon het bolletje van google maps. Een vlakke route vinden is wel essentieel als je met 180 kilo vooruit moet komen. Anders is je accu zo leeg en de lol er snel af.

2. Slim inpakken van alle spullen voor 3 maanden. Prima zo een fietsvakantie, maar soms wil ik er ook nog leuk uit zien en make-up op. Gelukkig heb ik mijn goldain schoenen bij me.

3. Elke 50 kilometer onderdak vinden, vooral in het hoogseizoen is het maar de vraag hoe vaak wij gedoemd zijn wild te kamperen

4. Trotseren van de elementen 1: Bij een aangename 23 graden in Nederland zit ik soms al oververhit op de fiets. Laat staan bij 35 graden in Marseille

5. Trotseren van de elementen 2: Horizontale regen. De kinderen zitten lekker in de bak onder de regenhuif, maar de ouders (zijnde wij) komen dar toch minder makkelijk vanaf.

 

 

Tja… een gemengde beleving schijnt meer indruk te maken op het geheugen. In dat geval gaan wij hele sterke herinneringen maken! Daar troost ik me dan maar mee.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *