bakfietsvakantie

Bakfietsvakantie?

Duurzaam reizen met je kinderen in de bak en de tent achterop

Veel jonge gezinnen kiezen voor verre exotische reizen tijdens hun sabbatical. Wij doen het anders: wij stappen 31 mei op de elektrische bakfiets. Met twee kinderen en de tent reizen we in drie maanden van Amsterdam naar Montpellier. Want Europa is mooi, de bakfiets comfortabel en de CO2 uitstoot laag.

 

Anders en duurzaam reizen, maar hoe?

Kostbare vliegtickets, dreinende kinderen, een jetlag en ook nog eens zeer belastend voor het milieu. Vliegreizen staan soms tussen droom en daad. Met een elektrische bakfiets door Europa reizen heeft veel voordelen. In Europa leg je maar weinig afstand af tussen verschillende highlights. Het is relatief veilig. Bovendien is de eetcultuur een stuk aangenamer dan in sommige overzeese bestemmingen (ok, Azië daargelaten). En de bakfiets is een duurzaam vervoersmiddel.

Lees meer over mijn overwegingen om duurzamer te reizen

 

De elektrische bakfiets als alternatief vervoersmiddel

Door het hectische stadsverkeer is het soms een onvermijdelijke keuze de auto in te ruilen voor een alternatief vervoersmiddel. Wij kozen voor een elektrische bakfiets. Je vervoert je kind al vanaf babyleeftijd in de bak en door de trapondersteuning fiets je moeiteloos wat extra kilometers. Dat de fiets toch al voor de deur stond bracht ons op het idee er méér mee te doen dan snel van A naar B te racen.

 

Onze zelfbenoemde bakfiets sabbatical

Van juni tot en met augustus 2018 stappen wij, Elsbeth, Oscar en onze twee kleine kinderen Lucy en Beau op de elektrische bakfiets. De kampeerspullen gaan mee. In 3 maanden fietsen we van Amsterdam naar Montpellier. Overnachten doen wij op campings, bij b&b’s  of bij familie of vrienden. Lees onze reiservaringen en tips & tricks op deze blogsite. Misschien is het ook wat voor jou?

Lees meer over ons

Wat zeg je? Bakfietsvakantie?